PTT teslimat hatırlatıcı mesajı nedir? Dolandırıcıların yeni hedefi PTT mesajları oldu!

PTT Teslimat Hatırlatıcı Mesajları ve Dolandırıcılık Uyarısı

“PTT teslimat hatırlatıcı” veya benzer isimlerle gelen mesajlar, özellikle Türkiye’de, dolandırıcılık amacı taşıyan SMS veya e-posta içerikleri olarak bilinmektedir. Genellikle “ödül kazandınız” ya da “ödeme yapılması gerekiyor”, “kargonuzu teslim almadınız” gibi iddialarla, insanları manipüle ederek kişisel bilgilerini elde etmeyi veya para transfer etmelerini sağlamayı amaçlar. Mesajlarda, bir link veya ödeme talimatı bulunur ve bu yolla mağdurların banka bilgilerini ele geçirme ya da bir ödeme yaptırma girişiminde bulunurlar.

PTT Teslimat Hatırlatıcı Mesajı Nedir?

Son dönemde PTT adı kullanılarak gönderilen sahte teslimat hatırlatıcı mesajları yaygınlaşmıştır. Bu dolandırıcı mesajlarda, “Paketiniz yanlış adrese gönderildi”, “Adresinizi güncelleyin” veya “Gümrük vergisi ödemesi yapılmadığı için teslimat yapılamadı” gibi ifadeler kullanılır ve mesaj içinde zararlı bağlantılar bulunur. Bu linklere tıklanması halinde kişisel ve banka bilgileri ele geçirilmeye çalışılır.

Bu Tarz Mesajların Özellikleri Genellikle Şunlardır:

  1. Ödül Kazandınız İddiası: Ödül kazandığınızı veya çekilişle bir hak kazandığınızı söyler.
  2. Fatura veya Borç İddiası: Sahte borç veya ödeme talimatları gönderirler, ödenmezse işlem yapılacağı tehdidinde bulunurlar.
  3. Link veya Telefon Numarası: Mesajda bir link ya da aramanız gereken bir telefon numarası olur. Bu bağlantılar veya numaralar genellikle sahte sitelere veya dolandırıcılara yönlendirir.

Dolandırıcılıktan Korunmak İçin:

  • Mesajdaki Linke Tıklamayın: Güvenli olmayan linkleri tıklamayın.
  • Kişisel Bilgi Vermeyin: Banka bilgisi, kimlik numarası gibi kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.
  • Kaynağı Araştırın: Şüpheli bir durum varsa, mesajda bahsedilen şirketin resmi iletişim kanallarını kullanarak doğrulama yapın.
  • Mesajı Silin: Şüpheli bir mesaj aldıysanız, güvenlik riski taşımamak adına mesajı silin.

Şüpheli Mesajlarla İlgili Yardım

Böyle bir mesaj alırsanız, durumu BTK, e-Devlet üzerinden veya telefon operatörünüze şikayet edebilirsiniz. Dolandırıcılıkla ilgili farkındalık oluşturmak ve gerektiğinde yetkili birimlere başvurmak önemlidir.

Related Posts

Adenovirüs nedir, belirtileri neler, nasıl bulaşır? Tolgahan Sayışman uyardı: “10 gündür mücadele veriyoruz. Çocuklarınıza dikkat edin.”

Ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman’ın “10 gündür adenovirüs ile mücadele ediyoruz, çocuklarınıza dikkat edin” uyarısı, bu viral enfeksiyonun ciddiyetini bir kez daha gündeme getirdi. Solunum yollarından sindirim sistemine kadar vücudun farklı bölgelerini etkileyebilen adenovirüs, özellikle çocuklarda yaygın görülüyor. Peki, Adenovirüs nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır ve nasıl korunulur? İşte adenovirüs hakkında bilmeniz gereken her şey!

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

CHP’den ‘zorunlu eğitim kısalacak’ iddialarına tepki: ‘Zorunlu eğitimden vazgeçilemez’

CHP Emek Büroları, zorunlu eğitimin kısaltılacağı iddialarına ilişkin, “Çocuklarımızın geleceği için yapılması gerekenler nettir: Zorunlu eğitimin kısaltılması çalışmalarına derhal son verilmeli, sürekli çocuk işçi ölümleriyle gündeme gelen MESEM uygulaması durdurulmalı, laik, bilimsel ve parasız eğitim güvence altına alınmalı, eğitimde cemaat ve vakıflarla yapılan tüm protokoller iptal edilmelidir” açıklamasını yaptı.

YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen süreçte tercih tarihleri, adayların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

Metan gazı nedir, ne demek? Metan gazı zehirlenmesi nasıl olur? İşte metan gazının zararları!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki bir mağarada yapılan arama- tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalan 19 askerden 5’inin şehit olduğunu duyurdu. Acı haberin ardından metan gazı zehirlenmesi belirtileri ve metan gazı zararları gündeme geldi. Doğal gazın bir bileşeni ve önemli bir yakıt olan metan, normal sıcaklık ve basınçlarda gaz halinde bulunur. Doğal metan hem zemin altında hem de deniz tabanı altında bulunabilir. Yüzeye ve atmosfere ulaştığında atmosferik metan olarak bilinir. Peki, metan gazı nedir, ne demek? İşte, metan gazı hakkında ayrıntılı bilgiler.