Ergenlikte gizli tehlike: Türkiye’deki oran yüzde 30!

Sağlık Bakan Yardımcısından Egzersizin Önemi Hakkında Çağrı

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci, egzersizin önemine vurgu yaparak, yediğimiz besinlere dikkat etmemiz gerektiğini belirtti. Birinci, 40 yıl boyunca kötü beslenen bir kişinin 10 günde iyileşmeyi beklemememiz gerektiğini ifade ederken, sağlığımızı korumak için bir şeyler yapmamız gerektiğini dile getirdi. Kronik hastalıkların yaşlılıkla birlikte arttığına dikkat çeken Birinci, bireylerin sağlıklarını korumak için dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Sağlık Hizmetlerine Erişim Sorunu

Birinci, dünya nüfusunun yüzde 50’sinin kaynak sıkıntısı nedeniyle sağlık hizmetlerine erişemediğini belirtirken, bu oranın 5 yıl içinde yüzde 60’a çıkmasının beklendiğini ifade etti. Bireylerin sağlıklarına özen göstermelerinin önemine değinen Birinci, yaşlılıkta artan kronik hastalıkların sağlık hizmetleri maliyetini yükselttiğine dikkat çekti.

Sağlık İçin Harcanan Her Dolar Değerlidir

Sağlık hizmetlerinde harcanan her doların uzun vadede büyük bir tasarruf sağladığını vurgulayan Birinci, Türkiye’nin sağlık hizmeti gücünün önemine dikkat çekti. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yaygınlaştırılmasının gerekliliğini vurgulayan Birinci, özel sektörün de sağlık alanında güçlü olmasının ülke için bir fırsat olduğunu belirtti.

Obezite ve Kronik Hastalıkların Tehlikesi

Birinci, obezitenin önemli bir sorun olduğunu belirterek, ergenlerin yüzde 30’unun obez olduğunu söyledi. Obeziteye sahip bireylerin kronik hastalıklara yatkınlığının arttığını ve bu durumun sağlık maliyetlerini artırdığını ifade eden Birinci, bireylerin kendi sağlıklarını korumasının hayati önemi olduğunu vurguladı. Ayrıca 2050 yılında nüfusun yaşlılık oranının artacağını ve bu durumun sağlık hizmetlerine olan ihtiyacı artıracağını belirtti.

Related Posts

Derideki ağrılı nodüller ‘köpek memesi hastalığı’nın belirtisi olabilir

Halk arasında “köpek memesi hastalığı” olarak da bilinen “Hidradenitis Süpürativa”nın (HS) tekrarlayan apseler ve şiddetli kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkabileceği, tedavi edilmediği takdirde yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürebileceği belirtildi.

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

Sıvı Elektrolit Dengesi Nasıl Sağlanır?

Sıvı elektrolit dengesi nasıl sağlanır? Yaz Aylarında Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktalarını anlatan uzmanlar, sıcakların vücudun sıvı-elektrolit dengesini de etkilediğini belirtti. 

Türk kahvesi içen herkes bu hataya düşüyor!

Türk kahvesi, sadece bir içecek değil; sohbetlerin, misafirperverliğin ve geleneklerin ta kendisi. Ancak uzmanlar, pek çok kişinin bu keyifli alışkanlık sırasında farkında olmadan büyük bir hataya düştüğünü belirtiyor. Üstelik bu hata, uzun vadede sağlığınızı olumsuz etkileyebilir!

Pişirmek, yiyeceklerdeki vitaminleri öldürüyor mu?

Pişirmek, yiyeceklerdeki vitaminleri öldürüyor mu?

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.