Milli Havacılıkta Tarihi Başarı: Aksungur İHA’sı Yerli Motorla Uçtu

Haluk Görgün: Milli Havacılığımızın Başarı Hikayesi

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, milli havacılığımızın geleceği için umut veren bir açıklama yaptı. Görgün, “AKSUNGUR adlı stratejik sınıf İHA’mız, yerli motor TEI-PD170 ve milli elektro-optik kamera ASELSAN AF500 ile gerçekleştirdiği tarihi uçuşla, milli havacılığımızın gücünü kanıtlamıştır. Bu başarı, sadece teknik bir adım değil; aynı zamanda milli kararlılığımızın bir göstergesidir. ASPİLSAN tarafından geliştirilen ısıtıcılı bataryamızın da yüksek irtifa koşullarında başarılı bir şekilde test edilmesi, milli teknolojimizin gücünü ortaya koyuyor. Yerli ve milli sistemlerimizle, gökyüzünde yeni izler bırakıyor ve savunma sanayimizde önemli adımlar atıyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı ve paydaşlarımızı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Related Posts

Elektrikli otomobilde tercih edilen modeller belli oldu! Kapış Kapış Satılıyor

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) yayımladığı son veriler, yerli üretim TOGG’un elektrikli otomobil yarışında liderliğini perçinlediğini gözler önüne serdi. ODMD’nin satış istatistiklerine göre, Mayıs ayında Türkiye genelinde en …

iPhone’da sesli mesaj atarken bu kelimeleri kullanmayın: Mesajınız siliniyor

Alman yazılımcı Guilherme Rambo’nun keşfine göre, iOS 18 işletim sistemiyle çalışan iPhone’larda, sesli mesajlara entegre edilen otomatik metne dönüştürme özelliği, belirli ifadeleri “tehlikeli” olarak algılıyor. iMessage’ta “H&M” ya da “Ben and …

Google’dan çocuklar için yapay zekâ açılımı

ABD merkezli teknoloji devi Google, yapay zekâ sohbet robotu Gemini’yi 13 yaş altı çocukların da kullanımına sundu. Bu karar yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli ve çocukların Gemini’ye erişimi sadece ebeveyn kontrolüyle mümkün olacak …

Spotify kullanıcılarına güzel haber! Yapay zeka destekli DJ özelliği

AI DJ özelliği kullanıcılara belirli tür ya da sanatçıları çalması için işlevsel bir kullanım sağlıyor. Peki ne kadar işlevsel?

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…